Nintendo 64 maskiner, spil og udstyr

Brugt Nintendo 64

Efterfølgeren til Nintendos populære Super Nintendo blev udgivet i 1997, og blev generelt meget positivt modtaget, og hyldet for både sin 64bit hardware, men også som den første rigtige 3D maskine. Dette ses fx i et at de mest populære spil til Nintendo 64, Super Mario 64.

På dette tidspunkt er Sonys Playstation på markedet som den en af de første med cd, der gave mulighed for at have væsentlig mere plads til spillene, dette dog på bekostning af loading tid. Nintendo forsatte med den vel afprøvede kassette der gjorde at når spillet var i maskinen, havde du adgang til hele spillet, og derfor ingen loade tid. På trods af begrænsninger på kassetter, var Nintendo i stand til at laver spil der i høj grad kunne leve op til konkurrenterne. Nintendo 64 maskinen var den sidste maskine der brugte kassetter, og i 2003 går den ud af produktion, men ikke før der til maskinen er laver et massivt opbud af klassiske spil der stadig holder den dag idag.

Maskinen havde som noget nyt nu 4 controller porte så man kunne spille 4 samtidig uden andet udstyr end controllere. Det gjorde sig rigtig godt i spil som Mario Kart 64, og den nye spil genre som Nintendo lancerede til N64, brætspillet Mario Party hvor man på skift flytter rundt på brættet og kæmper imod hinanden i små minispil.

 

Referencer: http://en.wikipedia.org/wiki/N64